Investment Outlook

03-01-2017

Sinds onze laatste outlook is de voornaamste verandering de verkozen Amerikaanse president. Wij gaven destijds aan dat de verkiezing weinig impact zou hebben op ons beeld van de Amerikaanse markt, maar dit was een onderschatting. Mede door de extreme retoriek tijdens de verkiezingen is de nieuwe president als kandidaat weinig serieus genomen. De gekozen quote uit 1776 toont echter dat, hoewel betreurenswaardig, extreme retoriek geen nieuw fenomeen is.

06-10-2016

De zomermaanden zijn zeer positief geweest voor aandelen en bedrijfsobligaties. De Laaken portefeuilles hebben daarmee over het kwartaal een goed rendement behaald. Vooruitkijkend is ons beleggingsvooruitzicht niet veel gewijzigd en blijft deze gematigd positief voor de ontwikkeling van de wereldeconomie. Tegelijkertijd zijn wij terughoudend om meer risico te nemen vanwege de hoge waardering van financiële markten. In de komende vier alinea’s worden onze vooruitzichten per regio besproken.

06-07-2016

Defensieve portefeuille positionering heeft geholpen om na uitkomst van het Brits referendum grote bewegingen in de financiële markten relatief goed te doorstaan. Daling van aandelenkoersen is meer dan gecompenseerd door waardestijging van obligaties, goud, sterkere Amerikaanse & Singapore Dollar, Zwitserse Frank, Scandinavische Kronen en goede prestaties van defensieve aandelen, waardoor Laaken portefeuilles het 1ste halfjaar 2016 positief konden afsluiten.

Economisch gezien lijkt ons het uitvloeisel van de uitslag van dit referendum, behalve voor Groot Brittannië, beperkt.

 

 

Per kwartaal onze rendementen en marktbeeld ontvangen?
Vul uw e-mailadres hieronder in en wij houden u op de hoogte.