Investment Outlook

12-04-2017

Macro-economisch lijkt het steeds beter te gaan met de wereld. Recente statistieken zijn robuust. Consumentenuitgaven in de VS groeiden met 3,5% ten opzichte van het laatste kwartaal in 2016. De recent gerapporteerde winsten van Amerikaanse bedrijven stegen in het vierde kwartaal van 2016 met 9,3% ten opzichte van een jaar eerder. De macro-economische situatie in Europa verbetert ook; werkeloosheid is over de afgelopen 24 maanden bijna 2% gedaald, banken verstrekken voorzichtig weer additionele leningen aan het bedrijfsleven en de sentimentgraadmeters van inkoopmanagers zijn ook sterk positief. Daarnaast lijken de stimulusmaatregelen van de Europese Centrale Bank door te gaan. De meeste opkomende economieën staan er aanzienlijk beter voor dan twaalf maanden geleden, toen de markt werd overschaduwd door zorgen om kapitaalvlucht uit China. Japan toont nog weinig robuuste verbetering.

03-01-2017

Sinds onze laatste outlook is de voornaamste verandering de verkozen Amerikaanse president. Wij gaven destijds aan dat de verkiezing weinig impact zou hebben op ons beeld van de Amerikaanse markt, maar dit was een onderschatting. Mede door de extreme retoriek tijdens de verkiezingen is de nieuwe president als kandidaat weinig serieus genomen. De gekozen quote uit 1776 toont echter dat, hoewel betreurenswaardig, extreme retoriek geen nieuw fenomeen is.

06-10-2016

De zomermaanden zijn zeer positief geweest voor aandelen en bedrijfsobligaties. De Laaken portefeuilles hebben daarmee over het kwartaal een goed rendement behaald. Vooruitkijkend is ons beleggingsvooruitzicht niet veel gewijzigd en blijft deze gematigd positief voor de ontwikkeling van de wereldeconomie. Tegelijkertijd zijn wij terughoudend om meer risico te nemen vanwege de hoge waardering van financiële markten. In de komende vier alinea’s worden onze vooruitzichten per regio besproken.

 

 

Per kwartaal onze rendementen en marktbeeld ontvangen?
Vul uw e-mailadres hieronder in en wij houden u op de hoogte.