Investment Outlook

18-07-2017

De wereldeconomie heeft in lange tijd niet zulke goede statistieken vertoond.

Amerika presteert al een tijd goed ondanks dat het licht teleurstelt ten opzichte van recente verwachtingen. De Amerikaanse Centrale Bank (FED) geeft aan dat de economische verbetering doorzet en economische activiteit gematigd toeneemt. Banengroei is recent iets lager dan eind 2016, maar werkloosheid neemt af en is reeds op een zeer laag niveau. Huishoudens geven ook gestaag meer uit en bedrijven investeren.

12-04-2017

Macro-economisch lijkt het steeds beter te gaan met de wereld. Recente statistieken zijn robuust. Consumentenuitgaven in de VS groeiden met 3,5% ten opzichte van het laatste kwartaal in 2016. De recent gerapporteerde winsten van Amerikaanse bedrijven stegen in het vierde kwartaal van 2016 met 9,3% ten opzichte van een jaar eerder. De macro-economische situatie in Europa verbetert ook; werkeloosheid is over de afgelopen 24 maanden bijna 2% gedaald, banken verstrekken voorzichtig weer additionele leningen aan het bedrijfsleven en de sentimentgraadmeters van inkoopmanagers zijn ook sterk positief. Daarnaast lijken de stimulusmaatregelen van de Europese Centrale Bank door te gaan. De meeste opkomende economieën staan er aanzienlijk beter voor dan twaalf maanden geleden, toen de markt werd overschaduwd door zorgen om kapitaalvlucht uit China. Japan toont nog weinig robuuste verbetering.

03-01-2017

Sinds onze laatste outlook is de voornaamste verandering de verkozen Amerikaanse president. Wij gaven destijds aan dat de verkiezing weinig impact zou hebben op ons beeld van de Amerikaanse markt, maar dit was een onderschatting. Mede door de extreme retoriek tijdens de verkiezingen is de nieuwe president als kandidaat weinig serieus genomen. De gekozen quote uit 1776 toont echter dat, hoewel betreurenswaardig, extreme retoriek geen nieuw fenomeen is.

 

 

Per kwartaal onze rendementen en marktbeeld ontvangen?
Vul uw e-mailadres hieronder in en wij houden u op de hoogte.