Beleggingsfondsen

Participeren vanaf € 250.000

  • Uitstekende rendementen
  • Kies uw profiel en wij beleggen voor u
  • Geen nieuwe bankrekening nodig

Efficiënt beleggen

Met de beleggingsfondsen van Laaken kunt u vanaf € 250.000 mee beleggen met onze bewezen strategie. U kiest zelf welk risicoprofiel het beste past bij uw situatie en wij beheren het vermogen voor u. De beleggingsfondsen volgen exact de samenstelling van de Laaken risicoprofielen.

U betaalt in de beleggingsfondsen geen btw. Door meerdere vermogens gezamelijk te beleggen zijn ook uw transaciekosten lager. Dit levert een duidelijk kostenvoordeel op. U kunt maandelijks uw geld opnemen en altijd contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft.

Sinds 2007 behalen wij structureel meer rendement dan de markt. Benieuwd hoe wij dit doen? Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

laaken sam

Hoe werkt het beleggen in onze beleggingsfondsen?

Binnen 3 stappen kunt u starten met beleggen in de fondsen. Wij zijn altijd bereikbaar voor uw vragen.

1
2
3
1 Persoonlijke kennismaking met Laaken

Persoonlijke kennismaking

We maken graag kennis met u om de situatie te bespreken en de mogelijkheden van de beleggingsfondsen toe te lichten. Met de beleggingsfondsen kiest u het risicoprofiel en doen wij de rest.

2

Keuze van het beleggingsprofiel

U kiest welk risicoprofiel het beste bij u past. Wanneer u wilt starten schrijven wij u in voor het betreffende fonds. Uw vermogen komt in de beleggingsrekening van het fonds, en u heeft zelf geen nieuwe bankrekening nodig.

3

Beleggen van uw vermogen

Afhankelijk van het gekozen risicoprofiel beheren wij uw vermogen op basis van onze actieve beleggingsstijl. U heeft er verder geen omkijken naar. Wij houden u op de hoogte middels onze maandrapportages in uw online omgeving.

Uitstekende rendementen sinds 2007

Bij Laaken behalen we een significant beter rendement dan de markt. Dit resultaat plaatst ons ver voor ten opzichte van veel andere vermogensbeheerders en banken in Nederland.

Het Defensive risicoprofiel belegt ~35% in aandelen en ~65% in obligaties. Deze modelportefeuille vormt de basis van zowel het Laaken Defensive Fund alsmede het individueel beheer met een defensief risicoprofiel. De behaalde beleggingsresultaten kunnen (licht) afwijken van de modelportefeuilles.

Het cumulatief bruto rendement (vóór kosten) van deze modelportefeuille sinds oprichting in 2007 was 155.5%. In dezelfde periode maakte de markt een cumulatief rendement van 100.6%. Hiermee levert Laaken een bruto outperformance 55.0%. Het gemiddelde bruto rendement per jaar was 5.6% versus de benchmark van 4.1%.

Het Balanced risicoprofiel belegt ~60% in aandelen en ~40% in obligaties. Deze modelportefeuille vormt de basis van zowel het Laaken Balanced Fund alsmede het individueel beheer met een balanced risicoprofiel. De behaalde beleggingsresultaten kunnen (licht) afwijken van de modelportefeuilles.

Het cumulatief bruto rendement (vóór kosten) van deze modelportefeuille sinds oprichting in 2007 was 280.3%. In dezelfde periode maakte de markt een cumulatief rendement van 159.5%. Hiermee levert Laaken een bruto outperformance 120.8%. Het gemiddelde bruto rendement per jaar was 8.1% versus de benchmark van 5.7%.

Het Offensive risicoprofiel belegt ~90% in aandelen en ~10% in obligaties. Deze modelportefeuille vormt de basis van zowel het Laaken Offensive Fund alsmede het individueel beheer met een offensief risicoprofiel. De behaalde beleggingsresultaten kunnen (licht) afwijken van de modelportefeuilles.

Het cumulatief bruto rendement (vóór kosten) van deze modelportefeuille sinds oprichting in 2007 was 376.2%. In dezelfde periode maakte de markt een cumulatief rendement van 247.2%. Hiermee levert Laaken een bruto outperformance 129.0%. Het gemiddelde bruto rendement per jaar was 9.5% versus de benchmark van 7.5%.

Risico's

Beleggen brengt risico’s met zich mee zoals marktrisico, koersrisico, kredietrisico, renterisico en valutarisico. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

AFM Risicometer
Portefeuille­karakteristieken
Beleggingshorizon Minimaal 3 jaar
Verwacht bruto rendement per jaar 5.0%
Behaald bruto rendement per jaar 5.6%
Standaarddeviatie (36 maanden) 8.2%
Waardedaling financiële crisis 2008 -9.7%
Outperformance vs. benchmark 55.0%
Allocatie beleggings­categorieën Neutraal Band­breedte
Zakelijke waarden 35% 5 - 50%
- Wereldwijde aandelen 30% 5 - 55%
- Edele metalen 5% 0 - 10%
Vastrentende waarden 65% 50 - 95%
- Obligaties 55% 30 - 80%
- Liquiditeiten 10% 0 - 55%
Portefeuille­karakteristieken
Beleggingshorizon Minimaal 5 jaar
Verwacht bruto rendement per jaar 6.0%
Behaald bruto rendement per jaar 8.1%
Standaarddeviatie (36 maanden) 11.5%
Waardedaling financiële crisis 2008 -20.8%
Outperformance vs. benchmark 120.8%
Allocatie beleggings­categorieën Neutraal Band­breedte
Zakelijke waarden 60% 20 - 75%
- Wereldwijde aandelen 55% 20 - 75%
- Edele metalen 5% 0 - 10%
Vastrentende waarden 40% 25 - 80%
- Obligaties 35% 20 - 60%
- Liquiditeiten 5% 0 - 55%
Portefeuille­karakteristieken
Beleggingshorizon Minimaal 7 jaar
Verwacht bruto rendement per jaar 7.5%
Behaald bruto rendement per jaar 9.5%
Standaarddeviatie (36 maanden) 15.5%
Waardedaling financiële crisis 2008 -28.0%
Outperformance vs. benchmark 129.0%
Allocatie beleggings­categorieën Neutraal Band­breedte
Zakelijke waarden 90% 70 - 100%
- Wereldwijde aandelen 85% 70 - 100%
- Edele metalen 5% 0 - 10%
Vastrentende waarden 10% 0 - 30%
- Obligaties 10% 0 - 30%
- Liquiditeiten 0% 0 - 30%

Kosten beleggingsfondsen

De Laaken beleggingsfondsen kennen een vermogensbeheertarief van 1% per jaar, vrijgesteld van BTW. Naast onze vermogensbeheervergoeding rekent de depotbank service- en transactiekosten welke ten laste komen van het fonds. Alle overige kosten, zoals bewaarder- en accountantskosten, zijn voor rekening van Laaken.

Beheervergoeding
1,00%
BTW - vrijgesteld
0,00%
Kosten depotbank
0,10%
Overige kosten
0,01%
Totale jaarlijkse kosten
1,11%
Wilt u meer inzicht in uw totale kosten?

Maak eenvoudig een nauwkeurige kostenberekening met de kostencalculator.

Bereken uw kosten

Duurzaamheid

Laaken hanteert Environmental, Social en Governance (ESG) criteria in het beleggingsbeleid, maar heeft geen duurzame doelstelling. Het primaire doel is het behalen van rendement.

Naast het incorporeren van ESG factoren en risico’s in het beleggingsbeleid, is Laaken ondertekenaar van de VN Principles for Responsible Investments, en volgen wij een uitsluitingenlijst van zeer schadelijke beleggingen.

Het resultaat is dat onze portefeuilles een relatief kleine voetafdruk hebben in vergelijking met de markt.

Wat kan Laaken voor u betekenen?

Bent u benieuwd wat Laaken voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag de brochure aan.