Investment Theses

06-01-2020

Gedurende 2019 hebben wij een positie genomen in de hotelketen Hyatt. De hotel industrie is de afgelopen jaren verschoven naar een model waar het bezit van vastgoed en het managen van een hotel grotendeels gescheiden zijn. De drie grote Amerikaanse beursgenoteerde hotelketens: Hilton, Marriot en Hyatt, bezaten historisch gezien het vastgoed van hun hotels. Tegenwoordig verdienen ze echter een steeds groter deel uit royalty’s en beheerkosten op hotels die in handen zijn van derden.

09-10-2019

In het derde kwartaal hebben we voor een tweede keer een deel van onze positie in Sartorius Stedim Biotech verkocht. Sartorius maakt apparatuur waarmee biologische medicijnen geproduceerd worden. De opbrengsten van deze verkoop zijn vervolgens belegd in Stryker. Stryker is een medisch technologiebedrijf dat zich richt op het maken van chirurgische en medische apparatuur - van rolstoelen en bedden tot apparatuur voor in de operatiekamer - en orthopedische implantaten zoals kunstheupen en -knieën. Qua omzet is het bedrijf ongeveer gelijk verdeeld over deze twee segmenten.

09-07-2019

Omdat Japan als derde wereldeconomie de thuisbasis is van vele vooruitstrevende multinationals zijn wij graag belegd in Japanse aandelen. Toch blijkt het lastig om Japanse bedrijven te vinden die aan onze selectiecriteria voldoen. Met onze recente aankoop van Nintendo, bekend van spellen zoals Mario, Pokémon en Zelda, denken wij een Japans bedrijf aan de portefeuille te hebben toegevoegd dat aan onze kwaliteitseisen voldoet.

09-04-2019

Angst heerste in de markt tijdens het vierde kwartaal van 2018. Elk bedrijf dat met slecht nieuws naar buiten kwam kon een grote correctie in zijn koers verwachten. Een voorbeeld hiervan was Fresenius. Na een tumultueus 2018 dat in het teken stond van een controversiële overname van het bedrijf Akorn (die uiteindelijk niet door ging), maakte Fresenius in oktober bekend dat hun winstgroei in 2018 ‘slechts’ 10% zou zijn, in plaats van de 10%-13% die ze eerder hadden verwacht. Twee maanden later werd deze verwachting bijgesteld naar helemaal geen winstgroei in 2019. Op deze headlines ging het aandeel van 70 Euro omlaag naar 40 Euro.

05-01-2019

Voor elk aandeel dat wij voor onze klanten kopen en verkopen betalen wij een commissie aan de broker, wat in de meeste gevallen de bewaarbank is. Voor banken is dit een belangrijke bron van inkomsten. Dit is een voorbeeld van een industrie waar wij bij Laaken elke dag mee in aanmerking komen, en om die reden inzage hebben om een goede broker te kunnen selecteren als een potentiele belegging. In 2018 hebben wij dan ook een positie genomen in Interactive Brokers.

08-10-2018

In maart van dit jaar hebben wij onze positie in aandelen Kinder Morgan verhoogd. Kinder Morgan bezit een portefeuille van energie gerelateerde infrastructuur in Noord-Amerika, zoals terminals en pijpleidingen voor gas en olieproducten, welke worden verhuurd aan bijvoorbeeld Royal Dutch Shell.

Nieuwsbrief

Per kwartaal onze rendementen en marktbeeld ontvangen? Vul uw e-mailadres hieronder in en wij houden u op de hoogte.

Disclaimer - Alle in deze website opgenomen informatie is verstrekt door Laaken Asset Management N.V. op basis van informatiebronnen die geacht worden actueel en betrouwbaar te zijn. De besproken posities en allocaties zijn niet bedoeld als advies maar dienen slechts ter informatie. Verschafte informatie inzake onze positionering kan veranderen en Laaken Asset Management N.V. is niet genoodzaakt hier melding van te maken. Ondanks dat de grootste zorgvuldigheid in acht is genomen door de samensteller aanvaardt Laaken Asset Management N.V. geen enkele verantwoordelijkheid voor beslissingen die genomen worden op basis van deze informatie. De in deze website opgenomen informatie kan daarom dan ook beschouwd worden als indicatief.